2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Apie populiariausią "šou"

Kiekvienas kraujo lašas, nulašėjęs į svetimus baseinus, yra nuostolis tautai. Nė kiek nebus perdėtai pasakyta, tariant, kad lietuvė motina bus didžioji tautos sergėtoja, saugumo užtikrintoja bei ateities dorotoja.

 Šeštadienis, 19.15, LNK kanalas. Geriausias eterio laikas. Puikus metas visai šeimai prasmingai praleisti laiką. Žinoma, geriausia jo neleisti prie televizoriaus, bet nebūkim tokie radikalūs - didelė žmonių dalis taip leidžia laisvalaikį ir tebūnie. Tad įsijungia mielas tautietis kalbančią dėžę ir stebi nacionalinę gėdą.
Tupi vištininko valdovas pons pentinuotas.

















 Aštuonios jaunos moterys, lietuvės, staiposi prieš abejotinos vertės muzikantą. Be vaipymosi ir stengimosi jam įtikti, jos nevengia tarpusavyje pasipešioti, o radus progą ir kartis ant kaklo ponaičiui Radžiui. Po pirmo pasimatymo šnekėti apie meilę, atvirai reikšti savo keistą geismą ir norą užkariauti muzikontą bet kokia kainą. Ir dėl ko visa tai? Dėl abejotinos šlovės? Blizgučių? Numestų kelių patogumų?
 Kur moteriška savigarba ir realiai brandinamas meilės jausmas? Pripažinsiu, vakar matyt aplankė mane Mazocho šmėkla, kad sugebėjau dalį laidos pažiūrėti. O gal reikia suprasti ir degradavusią tautos pusę?
 Kas keisčiausia, kad laidos metu vyko balsavimas, kurią vištą pašalinti ir bendra suma balsų buvo daugiau nei 5000 (skambučio kaina 1 litas). Kokia to prasmė?
 Kokia prasmė televizijoms rengti tokias laidas? Kokią jos turi išliekamąją vertę ir kokį suvokimą formuoja jaunesnei kartai? Aš žinau, kad teisingi tėvai vaikams tokio mėšlo nerodo, bet yra šeimų, kur vaikais ne taip rūpinasi, jie tiesiog palikti savieigai ir televizoriaus bei gatvės mokyklai. Ko tokia laida išmokins jaunas paneles? Kad norint siekti "meilės" ir geresnio gyvenimo tereikia praskėsti kojeles ir išžioti burnelę? Būti kaip prekė lentynoje TV sukurtai "žvaigždei"?
 Tauta yra kuriama, kaip rašydavo a.a Vytautas Alantas (jį citavau teksto pradžioje), masinės informacinės priemonės, elitas, turėtų šviesti visuomenę, kelti jos savigarbą, mokyti ją, o ne pataikauti žemiausiems minios instinktams ir piršti jai netikusius įpročius. Bet to nėra, nes nėra atsakingo elito, yra tik dirbtiniai lyderiai ir dirbtiniai šviesuoliai. O masinės informavimo priemonės? Jos eina lengviausiu keliu - daryti babkes iš žmonių kvailumo, tam nereikia jokių pastangų ir investicijų. Žinoma, toks produktas ir negali būti vertingas.
 O gal laikas mums kurti alternatyvą?

5 komentarai:

  1. Mano draugas yra rašęs į pasiūlymą rodyti informacine laidą apie mūsų protėvius. Iš siustų pasiūlymų kanalams atsiliepė tik 1. Bet norit, kad rodyti jie prašė apie 12 tūkst. litų už laidą, bet pasiūlymas dar bus svarstomas ar tikrai tokią laidą apsimoka rodyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek atsimenu, tai sakė, jog LRT išviso neatsakė į tuos du siųstus pasiūlymus.

      Panaikinti
    2. Na jo, labai aiškiai matosi kokia mūsų kultūros politika... O tai kokia televizija atsiliepė?

      Panaikinti
  2. Tiksliai pasakyt negaliu, bet vieną iš žiūremesnių. Nors koks skirtumas, juk per visus kanalus beveik tą patį rodo vakarais, tik vienas kitas išsiskiria, bet ir taip retai.

    AtsakytiPanaikinti