2013 m. sausio 28 d., pirmadienis

Baimė, abejingumas ar... tolerancija?

Prieš kelias savaites nuskambėjo žinia, kad 2013 metais liepos mėnesį Lietuvoje įvyks antrosios homoseksualių, bei kitų, nestandartinių, orientacijų asmenų, eitynės. Kaip ir reikėjo tikėtis, tai sukėlė diskusiją žmonių tarpe socialiniuose tinkluose, nes standartinė žiniasklaida (laikraščiai, televizija, populiarieji internetiniai portalai) tai priemė kaip normalų ir nediskutuotiną faktą (tiesa, savaime suprantama, jiems atrodo normalu, kad reikėtų drausti patriotines eitynes, bet ne apie tai bus ši tema) bei neskelbia jokios kitokios nuomonės šiuo klausimu. Todėl aktyvūs ir blaiviai mąstantys žmonės nutarė išreikšti savo protestą populiariajame facebook portale. Buvo sukurtas puslapis NE homoseksualų eitynėms Lietuvos miestų gatvėse. Per šešerias dienas prie jo prisijungė 440 (dabar 509) žmonių o patį puslapį pamatė 17745 asmenys, nors iš pirmos žvilgsnio statistika lyg ir nebloga, bet kyla daug klausimų.
1. Kodėl tiek daug žmonių pamatė puslapį ir tiek mažai paspaudė, kad jie palaiko protesto idėją?
2. Kodėl taip smarkiai suletėjo puslapio auditorijos augimas?
3. Kodėl niekaip nepralenkiame homoseksualų eitynes palaikantį puslapį?
Susidūriau su keliais keistais reiškiniais. Pirmiausia - baimė. Baimė viešai deklaruoti savo kritišką požiūrį į homoseksualizmą bei jo propagandą. Skamba keistokai, bet tą baimę randu ir tarp tautinių/patriotinių organizacijų atstovų. Kyla klausimas: jei žmogus privengia pasisakyti neigiamai vienu vertybiniu požiūriu (kai tikrai žinau, kad jis tikrai tai vertina neigiamai), tai ar jis nebijos kovoti ir prieš kitas negeroves?
Antras negerą jausmą keliantis reiškinys - abejingumas. Vis dar daug kas mąsto, kad užtenka problemą ignoruoti ir ji išsispręs savaime. Gerbiamieji, turiu nuvilti - taip nebūna ir nebus. Tylėjimas, abejingumas, neveiklumas ne tik, kad patiesia raudoną kilimą blogiui, bet ir nužudo to nedidelio kiekio aktyvistų entuziazmą.
Pranešiu blogą naujieną. Šiuo metu normalus ir padorus gyvenimo būdas pralaimi. Patriotizmas, tikėjimas, tradicinė šeima yra puolama "progresyviųjų" jėgų, nes jie supranta, kad sunaikinę šias vertybes jie sunaikins tuos kertinius pagrindus ant kurių laikosi žmogiškasis orumas. Tada nebeliks nieko svarbaus, tik abejotinos kilmės malonumai. O ką tik malonumų valdomas žmogus gali perduoti kitai kartai? Ar jis sugebės kautis prieš supuvusią sistemą?
Nebūkime lepšiai, mielieji - protestuokime prieš mums peršamą iškrypusį pasaulio suvokimą. Kvieskime savo draugus į šį puslapį, dalinkimės informacija, gausėkime ir pavasarį išeikime į gatves. Gana mums snausti, laikas ištarti savąjį NE!

 NE homoseksualų eitynėms Lietuvos miestų gatvėse.!

38 komentarai:

  1. Dažnai lietuviams įprasta "pastovėti po medžiu". Geros mintys. Ir jeigu taip galvoja tokie jauni žmonės, tai dar yra vilties, kad nenusirisime į ištvirkusių ir žuvusių civilizacijų savartyną. Tik atsilaikyti bus labai sunku, nes tai, matyt, yra vienas iš pasaulinio finansinio klano parengto ir įgyvendinamo košmariško projekto - sumžinti gyventojų skaičių žemėje be atominio ginklo, sudedamoji dalis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad taip galvojančių yra nemažai, tik žmonės dar neįprato reikšti savo mintis garsiai. Mūsų pusėje tiesa ir gyvybė, todėl atsilaikysim:)

      Panaikinti
    2. Ir aš labai tikiuosi, jog nenusirisime į "ištvirkusių ir žuvusių" šalių sąvartyną. Baisu žiūrėti kaip žmonės kokioje Norvegijoje, Švedijoje ar Danijoje gyvena. Net tuoktis tos pačios lyties žmonėms galima! Mirusi šalis, tikrai.

      Siūlau sekti Baltarusijos ir Ugandos pavyzdžiais. Pastarojoje homoseksualumas užtraukia mirties bausmę. Ir visi laimingi, raštingi bei turtingi. Ne kaip tose ištvirkusiose skandinavų šalyse, kur kas trečias žmogus nemoka rašyti, o badaujančių žmonių skaičius kelis kartus viršija pasaulio vidurkį. Negalime sau leisti pasiduoti iškrypusiai vakarietiškai tolerancijai ir nusiristi į jų lygį. Kovokime!

      Panaikinti
    3. Rimai, tavo lyginimas neadekvatus:). Prie ko čia homoseksualai ir skirtingų civilizacijų šalys?

      Panaikinti
    4. Mariau - norėjau parodyti, kad toleranciją homoseksualiems asmenims išsiugdė ir visišką lygybę jų atžvilgiu įstatymuose jau įtvirtino ne viena pasaulio šalis. Ir jos, rodos, nesugriuvo. Net gi priešingai - laikosi gerokai geriau, nei homofobijos persmelktos valstybės. Kažkada dariau same-sex marriage įteisinusių šalių palyginimą su homoseksualumą kriminalizavusiomis ir už jo praktikavimą mirties bausmę taikančiomis šalimis. Rezultatai nuspėjami - pastarųjų BVP vienam žmogui mažesnis daugiau kaip tris kartus, o gyvenimo kokybę matuojantis indeksas (HDI) atsilieka daugiau kaip 30%. Tad pasvarstykite dar kartą, kurios šalys realiai yra tas baisusis "savartynas". :)

      Panaikinti
    5. Mes juk šnekėjome ta tema ir aš paneigiau tavo sąrašą:). Jis pritemptas. Be to, tave džiuginančios reformos yra gan naujos ir dar nespėjo pasikeisti kartos, tik laikas parodys ar jos tikrai nėra destrukcinės.

      Panaikinti
    6. Mariau, kažkaip neužskaitau aš Tamstos paneigimų. Supykote, jog lyginu ekonomiškai stiprias šalis su Afrikos valstybėmis - suprantama. Bet juk lyginu ne šiaip atsitiktinai parinktas ekonomiškai stiprias šalis, o tas, kuriose įteisinta tos pačios lyties porų santuokos. Ir tik sutapimas (o gal ne? galbūt ekonomikos stiprumas kaip nors siejasi su tolerancija? aš manyčiau būtent taip, bet Tamsta, kaip suprantu, man nepritariate), jog šalys, legalizavusios same-sex marriage, pasižymi dideliu BVP vienam gyventojui ir gerais gyvenimo kokybės indeksais. :)

      Aišku galite būti nostradamais ir teigti, kad greitai viskas pasikeis, modernios šalys pradės badauti (nes susituokę gėjai per daug vaikų susilauks, kurie visą maistą suvalgys?), kris raštingumas (nes susituokę gėjai visą laiką tik mylisi, nelieka laiko išmokti skaityti?) ir kiti gyvenimo kokybę atspindintys skaičiai. Pagyvensim - pamatysim. :)

      Panaikinti
  2. Manau jūsų kliedesiai šiame "informatyviame" poste tiesiog vilnija. Jus apsėdusi gili paranoja, kad kažkas bando jus sunaikinti. Paranoja permiežta egocentrizmu. Turiu jus nuliūdinti - jūsų egzistavimas šioje planetoje homoseksualiems ir kitu orientacijų žmonėms (jei jau manote, kad žmogaus seksualine orientacija yra viskas, ką galima pasakyti apie asmenybę)nerūpi ar rūpi mažėliau nei jūs galite įsivaizduoti. Žmonės eina į darbą, augina vaikus, atsipalaiduoja, kovoja su nesėkmės ar iššūkiais, naktimis miega, rytais valgo, dienomis kakoja (ką čia slėpti). O jūs? O jūs ką? Žaidžiat smėlio dėžėj su išgalvotais priešais. Turbūt neturite ką veikti ponaiti-jonaiti:) bučkis ir iki

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai ko rašai jei tau taip neįdomu?:)

      Panaikinti
    2. Ponaiti-Jonaiti, malonu sulaukti atsakymo. Parašiau, nes kaip jau minėjau, jūsų kliedesiai tiesiog nuvilnijo per visą ekraną, kaip ir tamsiai žydros bangelės fone. Mane užkabino. Retesnis atvejis tokias mintis perskaityti. Paprastai žmonės tyčiojasi iš kitų, vadina negražiais vardais, o jūs šaukiate tautą į kovą. Sunku tik pasakyti prieš ką. Prieš savo paties nepatenkintas aistras? Skaudulius? Galvojate, kad kiti žmonės kažkuo mėgaujasi dažniau nei jūs. Kokia neteisybė! Niekšai nugvelbė jūsų gyvenimo džiaugsmą. Dažnai galvoju, kodėl žmonės tokie pikti kitų atžvilgiu. Ir žinote, ką dabar supratau? Tai jūsų kova prieš patį save. Ponaiti-Jonaiti, atverkite akis, pažvelkite giliai sau į širdį ir supraskite - its ok to be gay.

      Panaikinti
    3. Tu nykus, pradedi kartotis. Jei nepatinka tai rašyk kontrstraipsnį arba diskutuok rašydamas normalius komentarus o dabar veli niekus:).
      Be to, nerimta kažką skleisti pasislėpus po anonimiškumu:)

      Panaikinti
    4. Aš esu mergina, ponaiti. Kaip heteronormatyvu iš karto susigalvoti, kad aš vyras. Turbūt lygiavertį pokalbį gali turėti tik pimpalas su pimpalu? Ar kaip? Šiaip straipsnių nerašau. Rašau komentarus. Kartais sms žinutes. Nors pastaruoju metu mažai. Daugiau skambinu. Niekai niekais, bet kiekviename juokelyje dalis tiesos? Ar ne, ponaiti? Kodėl bijote su manimi pajuokauti? Nedidelė gausa argumentų jūsų poste, tiksliau jų nebuvimas, verčia mane sukti galvą kaip jus pakalbinti. Jūs toks nekalbus. Tik pasakot, kad nerašyčiau, o po to, kad rašyčiau. Sunku besusigaudyti. Matau, kad mano pasiūlymu nepasinaudojote ir sau dūšion nepažvelgėte. Gaila gaila. Na, sunku kalbėtis su kietakakčiais ir siauresnių pažiūrų žmonėmis, bet vienok įdomu kaip tas mechanizmas galvelėje veikia. Sakykite, ponaiti-jonaiti, kodėl tie gėjai (nepamirškime ir lesbiečių) jums užkliuvo? Iš "straipsnio" (jei jau norite jį taip vadinti) į šį klausimą atsakyti taip ir negalėjau.

      Panaikinti
    5. Kaltink blogspotą, kad tave įvardina kaip anonimiškas o ne anonimiška:). Pasikartosiu, galiu diskutuoti su žmogum, kuris diskutuoja neutraliai o ne bando žemint mane:). Koks tikslas taškytis beverčiais komentarais? Tau netinka mano požiūris? Puiku, neskaityk. Nori demokratijos? Tai suprask, kad visada atsiras žmonių, kurie turės kitokią nuomonę.
      Man ne homikai kliūna o jų propaganda, ir tas skleidžiamas mėšlas jog tas kas nepritaria jų marazmui yra siauresnių pažiurų:)

      Panaikinti
    6. Norint pradėti diskusiją, reiktų skirti kito požiūrio ir diskriminacijos sąvokas. Kai nuo pat pradžių nueinate šunkeliu jokia diskusija negalima. Todėl ir mano komentarai atitinkamo "straipsniui" lygio (kaip pats pavadinote - beverčio), ponaiti.

      Panaikinti
    7. Na, vis tik tai mano blogspoto paskyra, tad paaiškinsiu nuo ko derėtų pradėti:).
      Pirma, prisistatyk normaliai.
      Antra, pradėk diskusiją ne nuo asmeniškumu.
      Trečia, gerbk oponentą, net jei tau jis ir nepatinka, nes rodydama nepagarba man parodai tik savo pačios žemoką lygį.
      Ir ketvirtą, svarbiausia, jei jau tau taip žiauriai nepatinka nei straipsnis nei aš pats nepatinku:). tai keliauk iš čia, nieks nelaiko tavęs:)
      Ir taip, aš nesu tolerantiškas:)

      Panaikinti
  3. Nesutinku, kad normalus ir padorus gyvenimo būdas pralaimi. Tiesiog mėginama "kelti bangas", kad taip atrodytų.
    Geriausia protesto forma: viską daryti atvirkščiai. T.y. mokytis, dirbti, mylėti, kurti šeimas, gimdyti vaikus, o tuos nelaimėlius visiškai ignoruoti. Nekomentuoti, nematyti, nežiūrėti, negirdėti, neskaityti, o kai jie kabinėsis ar kitaip pažeidinės viešąją tvarką, kviesti policiją ir nebijoti būti liudininkais. Pasinaudokime jų pačių ginklu - Lietuvos įstatymais ir teismais bei žmogaus teisių deklaracijoje - http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=278385&p_query=&p_tr2= - įrašytais teiginiais: 7, 8, 12 straipsnyje bei ES chartijos teiginiais, ginančiais mus (deja, šitos lietuviškai nėra) - The Charter of Fundamental Rights of the European Union http://www.europarl.europa.eu/charter/default_en.htm#

    AtsakytiPanaikinti
  4. kodėl ištrynėte komentarą p. Jonaiti? turbūt esat latentinis homoseksualistas? negi skaudžia vietelę užkabinau? :////

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nes tavo komentaras buvo bevertis ir šlykštus. Jei nori diskutuoti - diskutuok, bet jei taškysies mėšlu tai trinsiu tokius komentarus.
      Ne, homoseksualumas man atgrasus:)

      Panaikinti
    2. o kodėl jūs nusprendėte, kad mano komentaras "bevertis ir šlykštus"?

      Panaikinti
    3. Nes jis krypsta į asmeniškumus ir skleidžia nepagrįstus kaltinimus.

      Panaikinti
    4. Mariau, aš paprastai su atmatėlėm į diskusijas nesiveliu - sutaupo daug laiko. O tas idiotiškas "bajeriukas" apie "latentinį homoseksualizmą" jau tiek nuvalkiotas, kad net nebejuokingas. Užtenka tokių veikėjų paklausti, kaip jie žiūri, į tarkim, koprofagiją - tegul renkasi, ar patys mėgsta, ar yra latentiniai :) Nors tam tikros faunos atžvilgiu, ko gero, klausimas beprasmis... :)

      Panaikinti
  5. Ir aš buvau nustebintas, jog viešai eitynes palaikančių žmonių Facebook'e atsirado daugiau, nei joms nepritariančių. Tik, priešingai nei įrašo autorius, buvau nustebintas maloniai.

    Sakote homofobams viešai deklaruoti savo pažiūrį į homoseksualumą trukdo baimė? Ko jie bijo? Neigiamo visuomenės požiūrio? Na ir puiku. Vakarų ir Šiaurės Europoje politikas, tyčia ar netyčia sugretinęs homoseksualius ar transseksualius žmones su pedofilais ar zoofilais yra pasmerkiamas didelės dalies visuomenės ir praktiškai iš karto užsidirba karjeros pabaigą. Lietuvoje kol kas priešingai - karjeros pabaigą galima užsidirbti tyčia ar netyčia pasakius, jog netradicinės seksualinės orientacijos žmonės yra tokie pat žmonės ir jie turėtų turėti tas pačias teises.

    Tikrai smagu, kad ypač jaunesnių ir modernesnių žmonių tarpe (turbūt būtent tokia yra pagrindinė Facebook'o auditorija) toleranciją jau po truputi pradedama laikyti vertybe, žmonės vis labiau nebebijo jos išreikšti. Taip pat smagu, jog tą po truputi supranta ir homofobai, kad juose gimsta baimė elgtis taip, kaip kultūringas, žmogiškas pilietis elgtis neturėtų. Nes yra rizika, jog tam tikra visuomenės dalis tokį elgesį pasmerks. Kaip ir priklauso brandžioje visuomenėje. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirma tai siūlyčiau vengti įžaidžiančių terminų, tarkim homofobai. Taip automatiškai brėžiama riba. Mes ir jie.
      Tau normalu, kad visuomenėje yra neliečiamų temu? Kad kažkas bijo pasisakyti kritišką požiūrį tam tikru klausimu? Apie ką mes čia šnekam? Ar tai ne cenzūra ir savotiškas diktatas?

      Panaikinti
    2. Keista iš žmogaus, kuris prieš kelias minutes parašė "homoseksualumas man atgrasus" girdėti, kad homofobas jam yra įžeidžiantis terminas. :)

      Aš esu libertaras, pasisakau už laisvę, tame tarpe ir visišką žodžio laisvę, tad cenzūros primetimu manęs tikrai neapkaltinsi. Realiai nepalaikau net ir hate-speech draudimo. Manau, jog tokius dalykus turi sutvarkyti pati visuomenė: kas nors kalba ką nors negražaus apie kitus žmones - yra pasmerkiamas visuomenės akyse (ir ne tik tos jos dalies, kurią jis įžeidinėjo, žemino ir panašiai, o apskritai visų tolerantiškų, kultūringų žmonių).

      Tikrai džiugu, jog toks visuomenės spaudimas elgtis žmogiškai jau ateina ir į Lietuvą. Aišku kaimuose jis kol kas veikia atvirkščiai - esi spaudžiamas "stumti ant pyderų", nes kitaip pats būsi išvadintas tokiu, ir, jei gero "stogo" neturi, gal kada dar ir apspardytas. Bet ten, kur visuomenė jaunesnė ir modernesnė jau pastebima atvirkštinė tendencija - greitai ir Lietuvoje jaunesni žmonės nebesupras, kaip galima įžeidinėti kažką dėl jo seksualinės orientacijos. :)

      Panaikinti
    3. Mariau, tas kvailas terminukas "homofobas" yra kvailas tiek morfologine, tiek semantine prasme, ir kaipo toks kažin, ar vertas, kad į jį kreiptum dėmesį - apie įsižeidimą aš jau nekalbu. Pvz., ar smarkiai įsižeistum, kokio komsomolco išvadintas "buržuaziniu nacionalistu"? Tai kam dėl tokio pat lygio praplautsmegenių sukti galvą?

      Panaikinti
  6. turite labai gražią katzen. ar būvimas homoseksualiu yra nusikaltimas, kad galiu skleisti kaltinimus? jūs atsipalaiduokite ir negalvokite apie tuos homoseksualus, man regs gyventi bus ramiau. o tarp kitko, kai neniežti, tai ir nesikasai. argi ne tiesa?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atsiprašau už pasikartojantį komentarą. Kaip matau man pačiam jo ištrinti neleidžia, tad leidžiu tai padaryti Tamstai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kaip čia tave Mariau, homofilai suvartė? Reiktų bent kažkiek pasikaustyti ar su draugais pasitarti prieš raunantis ant išsilavinusių pederastų mylėtojų. :) Darai elementarias jauno ir todėl perdėtai reaguojančio žmogaus klaidas: pateiki savo teiginius kaip neginčijamą tiesą, vietoje to, kad nurodytai kas labiausiai piktina (ir tik tai, kas turėtų piktinti visus normaliai mąstančius žmones). 1. Homofilai kaip mažuma yra vieningi ir kai ant jų kas raunasi jie praneša vieni kitiems į priekį išleisdami šiek tiek daugiau apsiskaičiusius ir palaikančiuosius-abejojančius, kad kovodami jų pusėje jie dar labiau įtikėtų savo "tiesa". 2.Visiems normaliems ši tema senai atsibodusi ir visi galvoja, kad kol jų vaikų netvirkina arba "nepadeda atsiskleisti", tai jų neliečia. Pamiršdami, kad žmonėms (o ypatingai vaikams) kartojant kad jie asilai, po kažkurio laiko kai kurie tuo patikės. O su pederastizmu ne kitaip: tereikia šiek tiek daugiau kompleksuotus žmones pritraukti dėmesiu, kaip tai daro įvairios sektos, ir "padėti atsiversti". Homikų eitynės, kaip reklama su nuorodomis kur juos surasti ir pabandyti ar tu ne toks. Kiekvienam blaiviai mąstančiam suprantama, kad homikai yra ne kas kita kaip kompleksuoti žmonės iš paprastų bendravimo kompleksų įsivarę sau (arba kitų padedami) psichinę ligą - pataloginę aistrą ir palaikomi tokių pačių ją plėtoja toliau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visai nesijaučiu suvartytas:). Iš oponentų tai tik Rimas kažkokį padoresnį požiūrį bandė išdėstyt, o (ne)miela panelė tai tik kandžiotis bandė, bet nesėkmingai:)

      Panaikinti
    2. Andriau - mokinate Marių, jog negalima "pateiki savo teiginius kaip neginčijamą tiesą", o ką pats darote?

      "Kiekvienam blaiviai mąstančiam suprantama, kad homikai yra..." <- ko tai primena "neginčijamą tiesą". Bėda tame, jog su Jūsų "tiesa" nesutinka praktiškai nė vienas labiau gerbiamas mokslininkas, psichologas, psichiatras ar kitas specialistas (neskaičiuojant kunigų, vyskupų ir popiežių, nors jie kartais irgi mėgsta ligas diagnozuoti). Visos įtakingesnės tarptautinės organizacijos (vėlgi - neskaitant bažnyčių) homoseksualumą išbraukė iš ligų ir sutrikimų sąrašų prieš daugiau, kaip 20 metų. Turbūt nebeliko juose "blaiviai mąstančių žmonių", kurie suprastų Jūsų taip tvirtai ginamą "tiesą". Persikėlė tie žmonės į Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos kaimus. Ir ten dabar mokslinius tyrimus atlieka, kurie, žinoma, visada patvirtina, jog netradicinės orientacijos žmonės - tai psichiniai ligoniai. :) Aišku tie "tyrėjai" 95% atvejų nė vieno tokio žmogaus (apie kurio netradicinę orientaciją būtų informuoti) net asmeniškai nepažįsta, bet ne gi tai trukdo prie tokių išvadų prieiti - užtenka vien Biblijos ir iš kartos į kartą perduodamos senolių išminties. :)

      Panaikinti
    3. Rimai, atrodo skaityti (o gal suprasti) nemokate parašiau: "blaiviai mąstančiam", nors tikriausiai reikėjo parašyti "sveikai mąstančiam" gal tada būtų jūsų pilkąsias smegenų dalelytes palietę. "Visos organizacijos" išbraukė, nes pavargo kovoti ir užleido savo pozicijas arba buvo uzurpuotos įvairiausių pseudo psichiatrų asociacijų ir kitų netikrų psichologų susivienijimų, kurių pagrindus deja jau sudaro iškrypėliai (senai niekam nėra paslaptis, kad į psichologiją dažnai stoja žmonės tikėdamiesi atsikratyti kompleksų, tik gaila, kad juos ten dažniausiai dar labiau pagilina). Užtenka ne vieno rimto psichologinio tyrimo kaip antai ~80% JAV įvaikintų vaikų homoseksualų šeimose patys tapo homikais. Arba kai buvo tiriami vadinamieji homoseksualai, pasirodė, kad iš jų tik nepilni 10% atitiko šios lytinės orientacijos įgimtumo požymių, likusieji vadinamieji mados aukos... Jeigu jums atrodo homoseksulaumas sveika, atsakykite man, prašau, kas blogo tada yra santykiauti su gyvūnais, negyvais žmonėmis (pirmuosius pratinant nuo mažumės - jiems patiktų, o antrieji vistiek nieko nejaučia)? Juk ir viena, ir kita yra tiesiog tam tikrų savo ego poreikių tenkinimas neapeliuojant į jokią natūralią prigimtį?

      Panaikinti
    4. Va, vieni išbraukusiųjų: http://www.lifesitenews.com/news/former-president-of-apa-says-organization-controlled-by-gay-rights-movement
      O skirtumą palaikančių ir nepalaikančių pederastus ir kitus nuokrypas, manau, paaiškinti nesunku: "žydrai-vaivorykštinių" stovykla organizuoja savo aktyvistus, o daugumai žmonių jie tiesiog atsibodę ir nebeįdomūs. Šiaip jau, aš beveik būčiau linkęs laikytis šitos patologinės faunos ignoravimo politikos, bet yra gana didelė tikimybė, kad jie tokiu atveju tik pradės dar daugiau erzinti visuomenę, kad tik į juos dėmesį atkreiptų - toks, sakyčiau, homoseksualizmo ir egzhibicionizmo derinys :)

      Panaikinti
    5. Andriau, ir vėl Jūs su savo "niekam nėra paslaptis, kad...". Ne paslaptis, kad visi, kas tvirtina kažką, su kuo Jūs nesutinkate - kompleksuoti psichiniai ligoniai, arba pasaulinio gėjų sąmokslo dalyviai, taip? :) Tokio argumento juk neįmanoma atmušti - nes tai "visi žino". :D

      Labai norėčiau pamatyti NORS VIENĄ RIMTĄ mokslinį tyrimą (labai pageidautina, kad tiriamųjų imtis būtų didesnė už nulį - nes tie Lietuvos kaimuose atliekami "tyrimai" man neatrodo rimti ir patikimi), kuris patvirtintų Tamstos teiginį, jog 80% pačios lyties asmenų užaugintų vaikų yra homoseksualūs. Nes aš galiu pateikti ne vieną (vienas išsamesnių čia: http://goo.gl/JSXoB) straipsnį, kuris sako visiškai priešingai - vaikų seksualinė orientacija nuo tėvų lyties priklauso tikrai nežymiai. O ir tas nežymus skirtumas atsiranda tik dėl to, jog augdami tos pačios lyties asmenų šeimoje vaikai gali būti tikri, jog jų tėvai - tolerantiški žmonės, priims juos, kad ir kokios orientacijos jie bebūtų. Ne visi vaikai turi tokius tėvus. Kitas, galbūt, žino, jog tėvas jį iš namų išvarytų (o gal ir vietoj užmuštų), jei sužinotų, jog jis homoseksualus. Būtent pastarieji kartais įsivaro stiprių kompleksų, išmoksta apsimetinėti prieš tėvus, prieš draugus, galiausiai - ir prieš save. Kartais susiranda žmoną, kad mažiau įtarimo keltų, o po kurio laiko, neiškentę tokio apsimestinio gyvenimo, pasikaria spintoje (no pun intended, bet gavosi visai gražiai). Manau, jog tokie atvejai gana stipriai prisideda prie to, jog Lietuva pagal vyrų savižudybių skaičių šiuo metu antra pasaulyje(!). Aišku kai kurių iš Jūsų požiūriu - turbūt geriau jau tie gėjai tegul pasikaria, nei gyvena savo "ištvirkusį gyvenimą". Bet taip galvoti ir kitiems to linkėti yra paprasčiausiai nežmogiška.

      Panaikinti
    6. Rimai, skaitau jūsų komentarus ir nuoširdžiai žaviuosi. Pagrįsta, įžvalgu, inteletualu.

      Panaikinti
    7. Dėkoju. Tikrai malonu tai girdėti. :)

      Panaikinti
  9. Bet žiū, įdomi fauna vis dėlto susirinko - vienam ekonominis šalies lygis yra tiesiogiai susijęs su pederastijos paplitimu ir įteisinimu, kitai (?) daiktavardžio galūnės -as susiejimas su vyriška gimine yra "heteronormatyvas" (spėju, pirmo kurso studentė ką tik iš Nidočkos "gender" kursų? :)). Kaip ten - "nėra kitų lyčių - tik gender lytis!" :D Matau, Mariui nuobodu nebus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Lietuva yra vakarų šalis, kad ir kaip nori mieli fašistuojantys durneliai lietuva į rytus neasigręš, nors jie to labai siekia, bet čia fažizmo nebus. Kuo toliau tuo daugėja protingų jaunų žmonių, kurie tinkamai auklėja ir auklės savo vaikus pagal vakarų vertybes. O fašistinėm atliekom teks trauktis giliai į pogrindį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas (-a?/"gender"?) - gal nevertėtų visų ant savo patologiško kurpalio mauti, a? :) Negi tikrai manot, kad požiūris "jeigu ne nuokrypa ar prijaučiantis - reiškia nacis-fašis" bent kažkiek į psichiškai normalų neša? Ką čia ketinat įtikint? Beje, gana juokinga, kai komsomolcų tipo veikėjai apie "gręžimąsi į rytus rėkauja" :) Dar vienas įdomus punktelis - kaip ten tam "tolerantiškam vakarų pasauly" visiems liber-peder-tolerastikams baigsis, kai jų taip mylima multi-kulti įsigalės? Nežinau, kaip Šarijos teisė į pederastiją žiūri - bet gal jums vertėtų pasidomėt - grynai išlikimo dėlei? ;)

      Panaikinti