2013 m. liepos 14 d., sekmadienis

Uspaskichas "apsišūdino"


Tekstas buvo publikuotas http://www.kaunotautininkas.lt

Liepos 13 diena, šeštadienis. 04:45 ryto, lydimas keturių policijos ekipažų, į Vilniaus oro uosto laukiamąjį įžengė „kniazius“ Viktoras Uspaskich. Kaip visada besijaučiantis teisus bei nesiskaitantis su Lietuvos piliečiais. O ko jam skaitytis, jeigu už savo įžūlumą jis niekaip nenukenčia?

Nuteistas 4 metams kalėti jis be jokių problemų, su policijos pagalba pravalytu keliu išdidžiai sėda į lėktuvą. Nors jau anksčiau jis yra bėgęs nuo teisingumo, bet tai teismui nė motais. Jis gi Viktoras - jam galioja kiti zakonai“. Kad ir koks skandalas iš jo pusės badytų akis, bet jis vis tiek sausas išlipa iš balos ir toliau ciniškai šypso sau į ūsą.

Oro uosto terminale Viktoras pasijuto visai nebaudžiamas. Iš jo lūpų skambėjo šūdais“ besitaškantys žodžiai, asmeniniai taikių protestuotojų įžeidinėjimai ir grasinimai (cituoju): „Aš? Ne tik grįšiu. Dar dirbsiu. Ir viską padarysiu, kad tokių, kaip jūs, šūdų nebūtų Lietuvoje“. Ir šitaip kalba trečios pagal mandatų kiekį Seime partijos lyderis.

V. Uspaskicho išvyką filmavęs TS Tarybos narys Ričardas Garuolis pasakojo, kad „Pareigūnai staiga  pasitempė ir pirma jo išskubėjo į laukimo salę apginti V. Uspaskichą nuo susirinkusių  tautininkų. V. Uspaskichas atrodė pavargęs ir prastos nuotaikos. Į bilieto kainą buvo pamiršta įtraukti bagažo gabenimą. Teko eiti papildomai sumokėti. Praeidamas pro tautininkus V. Uspaskichas iš pradžių apsidžiaugė, pamanęs, kad jį pasitinka Darbo partijos gerbėjai, tačiau supratęs, kad tai tautininkai, kurie atskleidė didžiulius Darbo partijos klastojimus rinkimų į Seimą metu, privertė keliose apygardose surengti papildomus rinkimus, kuriuose jo statytiniai pralaimėjo, V. Uspaskichas įsiuto. Jis ėmė necenzūriškai plūstis ir pažadėjo, sugrįžęs iš Rusijos, padaryti viską, kad tautininkų neliktų Lietuvoje“.

Kaip jums, lietuviai, tai patinka? Labai smagu stebėti tokį cinišką išsidirbinėjimą iš asmens, kuris dėjęs ant Lietuvos įstatymų ir lietuvių tautos? Jis pasijuokė ne iš atskirų partijų ar konkrečiai Tautininkų, jis spjovė ant visos Lietuvos ir galiu garantuoti, jog ciniškai kikena sau į kumštelį, jog kvaili lietuviai jo ir vėl nenubaudė. Ir jis teisus - ko gi nesityčioti iš tų, kurie neapsigina.
Pažvelgti į komentarus facebook“ ar net po internetinių portalų tekstais buvo graudu. Žinoma, reikia suprasti, jog Darbo partija turi 17 000 narių, kurių dalis naudojasi internetu ir gina savo susikompromitavusį lyderį arba apmokami komentatorių rašytojai, bet esu giliai įsitikinęs, jog buvo ir nuoširdžiai užstojusių Uspaskich žmonių. Kur bėda? Aš ne konservatorius ir nenurašysiu visko į runkelių terminą, nes per daug gerbiu lietuvių tautą, bet faktas akivaizdus - lietuviai serga.

Serga savigarbos ir orumo sutrikimo liga. Kitokio paaiškinimo nėra, kuomet lengva ranka būtų atleidžiamos visos nuodėmės ciniškui politikui tariant, jog ten visi tokie. Galbūt, bet tai nereiškia, jog tai turi būti pakenčiama. Jokio pakantumo vagims ir Lietuvos niekintojams. Skabykime juos po vieną. Ir jokio gailesčio bei supratingumo negali būti.

Apsivalykime nuo purvo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą