2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Graikijoje nužudyti du tautininkai

  Tekstas buvo publikuotas www.kaunotautininkas.lt


Penktadienio vakarą (2013.11.01), prie graikų tautininkų partijos „Auksinė aušra“ (Golden dawn) būstinės Atėnų priemiestyje Naujajame Iraklijuje, kur tą vakarą buvo planuojamas jų susirinkimas, aidėjo šūviai. Motociklais privažiavę du nežinomi asmenys (galimai radikalieji kairieji ar anarchistai) pradėjo šaudyti į besirenkančius žmones, o vėliau spruko. Du jauni vyrai, 20 ir 23 metų partijos nariai, buvo nužudyti. Į abu žuvusiuosius buvo paleista po tris kulkas, kurios pataikė jiems į galvą ir krūtinę. Vienas iš tų vyrų žuvo įvykio vietoje, o kitas ligoninėje mirė nuo sužeidimų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, pridūrusi, kad dar vienas vyras buvo sužeistas ir atvežtas į ligoninę.
 
Partija „Auksinė aušra“ jau seniau kreipėsi į vyriausybę dėl policijos apsaugos jų būstinei, kuri ir anksčiau yra patyrusi išpuolius bei kelis kartus sprogdinta, bet į tuos prašymus buvo neatsižvelgta. Nieko nuostabaus, kadangi dabar vyksta visuotinis valdančiojo „elito“ susidorojimas su šia partija.
 
Šiais metais, „Auksinė aušra“ pakilo į trečią vietą tarp populiariausių Graikijos politinių partijų, siūlanti trečio kelio politiką, didesnį Graikijos savarankiškumą, griežtą antiimigracinę politiką (šalyje gyvena 3 milijonai nelegalių imigrantų iš trečiųjų šalių, klesti jų nusikalstamos grupuotės), korupcijos išgyvendinimą, kapitalo sugražinimą iš siauro sluoksnio oligarchų ir skatina tautinį pasididžiavimą savo etnosu. Be abejo, tai prieštarauja antitautiniam elitui ir jų interesams, tad po reperio Pavlos Fissas, kurį, neva , nužudė partijai prijaučiantis asmuos, jie išpūtė šį reikalą taip, kaip jiems palankiau. Buvo suimtas partijos lyderis Nikolaos Mihaloliakos, du jų atstovai parlamente bei dar keli partijos nariai ir apkaltino juos nusikalstamos organizacijos formavimu, nors partija kategoriškai neigia bet kokį ryšį su žmogžudyste. Po to sekė finansinių dotacijų iš biudžeto nutraukimas, kuris priklauso parlamente mandatus turinčioms partijoms (2013 metais išrinktoms partijoms skirta 11 mln. eurų, „Auksinei aušrai“ - 873 tūkstančiai). Šį įstatymą, pagal kurį „finansavimas gali būti įšaldomas partijoms, kurių valdžia kaltinama turinti ryšių su nusikalstama grupe ar terorizmu“ skubos tvarka priėmė Graikijos parlamentas ir iškart pritaikė „Auksinei aušrai“. Sklando iniciatyvos apie visišką partijos uždraudimą. Aukščiausi vyriausybės vadovai, net nekalbant apie mass media, nesibodi juos įvardinti neonaciais ir netiesiogiai skatina susidorojimą su jais.
 
Štai tokios demokratijos grimasos. Antisisteminėms partijoms nereikia turėti vilčių, jog politinis žaidimas vyks pagal garbingą scenarijų. Tai - mitas. Kaip sakoma, opiumas „liaudžiai“. Partija, kuri siūlo konkrečias permainas, kuri stengsis dirbti tik savo tautos labui, o ne siauram kapitalo sluoksniui, turi sugebėti atlaikyti spaudimą visais frontais ir nuolatos būti kovinėje padėtyje. Tokia realybė.
 
Na, o „Auksinė aušra“, regis, nepalūžo. Vakar rinkosi žudynių vietoje, degė žvakutes, giedojo Graikijos bei partijos himną, skandavo „Athanati!“, kas, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia „Nemirtingi!“. Graikų tautininkai, regis, puikiai suvokia, jog trauktis nėra kur, jei nori gyventi normalioje visuomenėje bei būti savo šalies šeimininkais, netektys juos tik užgrūdins ir labiau sutelks.
 
Blood! Honour! Golden Dawn!
A†A Manos Kapelonis ir Giorgos Foudoulis
 
 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą