2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Spalio 15 diena Kaune (lyg ir eilinė, bet...)

 Tekstas buvo publikuotas www.kaunotautininkas.lt

Sveiki, mielieji!
Antradienis, eilinė darbo diena lipdant organizaciją: kasdieninė korespondencija, naujienų perskaitymas, darbotvarkės susidėliojimas. Ši diena svarbi tuo, kad pradedame oficialių susitikimų su Kauno organizacijomis maratoną. Pirmoji tapo R. Žiliuko vadovaujama „Senojo Kauno draugija“, kuri rūpinasi Kauno miesto architektūriniu paveldu. Įdomi ir vertinga organizacija, kaip tyčia, minėjo savo 4 metų gimtadienį, tad ta proga juos ir pasveikinome, o Auksė Noreikaitė padovanojo atminimo suvenyrą. Užmezgėme kontaktą, netgi buvome pakviesti įstoti į šią organizaciją bei pasižadėjome bendradarbiauti bei keistis informacija. Tai nuteikia išties pozityviai.
Užėjus į VDU universitetą maloniai nustebino referendumui parašus renkanti jauna studentė, kuri pati, be jokių raginimų, atlikinėjo savo pilietinę pareigą ir sugebėjo surinkti kelis lapus parašų. Visada džiaugiuosi matydamas jaunus ir entuziastingus asmenis. Toks ir turi būti akademinis jaunimas - revoliucinis, siekiantis teisingų permainų savo šaliai.
Nuo 17:00, prie Laisvės alėjoje esančio fontano, turėjome susiburti su LTJS ir kartu rinkti parašus žemės referendumo iniciatyvai, bet mums teko persikelti prie Soboro, nes jau nuo 15 valandos fontanas buvo okupuotas triukšmingų bosnių sirgalių, kurie kaupėsi futbolo rungtynėms Lietuva prieš Bosniją ir Hercegoviną. „Kaupėsi“ gal ne visai tinkamas terminas, nes jie nuolatos plyšavo savo skanduotes bei dainas. Nors jie kiek per daug gėrė ir šiukšlino, kas man yra nepriimtina, bet jų tarpusavio bendravimas, organizuotumas bei vienybė tikrai kėlė pagarbą. Ypač patiko jų eisena nuo fontano iki Dariaus ir Girėno stadiono, kurioje buvo sukurta puiki atmosfera. Tikrai yra ko pasimokyti ir mūsų organizacijoms.
Praleidus triukšmingus bosnius, mes toliau tęsėme parašų rinkimą. Eidami nuo Soboro kalbinome praeinančius žmones ir raginome pasirašyti, vėliau apsistojome prie fontano. Pirmas blynas, manau, tikrai neprisvilo, nes per 2 darbo valandas surinkome 59 parašus ir išdalinome kelis šimtus Kauno (ir visos sąjungos) tautininkų gamintų lankstinukų, užmezgėme ryšį su žmonėmis. Šią akciją pavadinau pirmu blynu, nes tai buvo pirmas tik Tautininkų sąjungos ir LTJS išėjimas su savo vėliavomis ir sava atributika. Prieš tai rinkome individualiai arba kooperuodamiesi su kitais parašų rinkėjais bei labai neakcentavome savo politinės tapatybės.
Išvada, manau, akivaizdi - pats geriausias partinis-ideologinis darbas vyksta tuomet, kai dirbama gatvėje - tiesiogiai su žmonėmis, mandagiai ir argumentuotai aiškinant žmonėms jų teises ir pareigas. Bendraujant bei diskutuojant su žmonėmis pamažu atverti jiems akis ir leisti suvokti, jog jie - lietuviai ir yra tikrieji savo šalies šeimininkai bei tik nuo jų ir mūsų bendrų veiksmų priklausys kokią Lietuvą turėsime.
Mes, Tautininkų sąjunga, esame vienintelė ideologinė partija Lietuvoje, kurios tikslas elementarus - viskas Lietuvos valstybei ir ją kuriančiai lietuvių tautai, tad tokių akcijų, pažadame, bus tik daugiau.
Tautininkų sąjungos Kauno miesto skyrių sueigos pirmininkas
Marius Jonaitis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą