2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Kaune įvyko eitynės „Daugiau niekada!“

Rugpjūčio 24 dieną Kaune įvyko Kauno pramonės skyriaus tautininkų surengtos eitynės „Daugiau niekada!“, kurių tikslas buvo paminėti gėdingą Molotovo-Ribentropo paktą bei garsiai ištarti, jog Lietuvos žemė daugiau niekada nebus dalinama ar parduodama.

Jau antrus metus iš eilės vykstančios eitynės šiais metais sulaukė didelio palaikymo, kadangi tą pačią dieną vyko visoje Lietuvoje gyvenančių žemės gynėjų suvažiavimas Kauno sporto halėje. Žemės gynėjai, aptarę svarbius reikalus, patraukė Kauno gatvėmis su dainomis ir tokiais šūkiais kaip „Savo žemės neparduosim, užsieniui nepasiduosim!“ ir „Mūsų žemė - mūsų valstybė!“. Plakatuose bei po eitynių skambėjusiose kalbose atsispindėjo jų išsakoma pozicija, jog Lietuvos žemė neturi būti parduota užsieniečiams ir referendumo pagalba privalome sugrąžinti į Lietuvos Konstituciją straipsnį, jog Lietuvos žemė gali priklausyti tik Lietuvos piliečiui.

Pirmasis emocingą kalbą pasakė eitynių organizatorius bei Tautininkų sąjungos Kauno pramonės skyriaus pirmininkas Marius Jonaitis:

„Šlovė patriotams!
Priešais save matau herojus. Taip, tai Jūs. Jūs - tie žmonės, kurie yra nepalaužti dvidešimties metų nesėkmingų bandymų ir pasiryžę pakeisti Lietuvos istoriją, sugrąžinti Lietuvos valdymą tautai. Mums, nes mes ir esame tauta. Ir mes tai padarysim, nes trauktis nėra kur.

Neklausykite skeptikų, kurie nuolatos kritikuos. Neklausykite cinikų, kurie kiekvieną kartą stengsis Jus pašiepti ar palaužti. Klausykitės tik savo širdies, kuri Jums pasakys, jog darote teisingą darbą.

Ir mes tai padarysime, kadangi esame lietuviai - didi tauta. Ir nesvarbu, jog gausus „elito“ būrys Jums teigs kitaip. Neklausykite jų. Jie laikini, o nacionalinė idėja, vardu Lietuva, yra amžina. Šio referendumo iniciatyva yra tik pradžia. Pradžia naujo sąjūdžio, kuris sugrąžins Lietuvą į teisingą, tautinės ir socialinės valstybės kūrimo kelią.

Ir pabaigai noriu pasakyti: ne, daugiau niekada nepasiduos lietuvių tauta!“

Vėliau kalbas sakė Povilas Rėklaitis, Leonas Milčius, Julius Panka, Romas Kaulinis ir daug kitų.

Nuotraukų albumas „facebook“ socialiniame tinkle
.
Dar vienas nuotraukų albumas.
Kitas albumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą