2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

„Minkštoji“ propagandinė liberalsocialkonservų propagandos galia

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Marius Jonaitis
2014 m. balandžio 04 d. 14:25

Geras  pavadinimas? Man irgi patinka. Tiek daug girdžiu apie fizinio ir informacinio karo pavojus, jog taip ir norisi kieme išsikasti bunkerį, prisipirkti konservų (ne partinių - valgomų) ir laukti, kol atžygiuos Landsbergio muškietininkai su mažąja Garibaldžio būgnininke Juknevičiene priešakyje, manęs vaduoti, o juos iš šonų dengs liberalai su šaulių uniformomis ir AK 4 savo gležnose rankelėse. Nors tikiu, jog jie labiau norėtų mane pas baltas meškas išsiųsti, nes gi ne pagal jų „teisingą“ liniją einu. Na, bet tiek to. Surimtėkime.
 
Manau, jau visi puikiai žino kokiomis nuotaikomis gyvena mūsų masinė žiniasklaida ir kaip spirga jos veikiami asmenys. Tai puiki laboratorija tiems, kurie domisi karo propagandos mašina, bei jos daromu poveikiu žmonėms. MIP net springdami lenktyniauja, kas iškeps labiau šokiruojančią antraštę ir taip, savaime suprantama, sugeneruos daugiau peržiūrų. Nėra jokios žurnalistinės etikos, blaivaus požiūrio ar bent pretenzijos į normalią žurnalistinę analizę. Na, bet tiek to, gyvename rinkos sąlygomis, tad vieni rašo, kiti skaito, treti, kuriems netinka turinys, ieškosi alternatyvų, o jų visada yra ir nebūtinai su galūne ru, kaip dabar populiaru manyti.
 
Pasiskaitau ir aš mūsų populiariųjų portalų straipnius - vien iš sportinio intereso, jog žinočiau kuo mus maitina. Kai ką galima pasiimti ir prafiltravus panaudoti, kai ką reikia iškart braukti iš savo atminties vos tik perskaičius, o iš kitų tekstų galima smagiai pasijuokti.
 
Vienas iš tokių juokingų, naivių ir absurdiškų tekstų autorius yra ponaitis Dovydas Pancerovas. Dažniausiai aš jo tekstus greit permetu akimis, nusistebiu, šypteliu į ūsą ir pamirštu, bet šį kartą užkliuvo tas jaunatviškas marazmas ir nusprendžiau atrašyti. Laikas jį patį su nosyte pamurkdyti į jo paties tekstą, kaip šuniuką į pridarytą kakutį.
 
Autorius iškepė eilinį, tokios pačios tematikos straipsnį iš serijos „mus supa priešai!“ Panašių skaičiau gal jau 20, kuriuose autorius vis iš naujo atranda, jog valstybės naudoja (bet mini tik Rusiją) propagandą, turi savo desantininkus ir spec. tarnybas. Neįtikėtina! Rusija vykdo imperialistinę politiką! Ji tą daro šimtus metų, kaip ir kitos didžiosios (plotu ir gyventojų skaičiumi) valstybės. Kad pasikeitė forma, tai dar nereiškia, jog ir turinys turi keistis.
 
Autorius užduoda sau daug retorinių klausimų, pats į juos atsako, prideda nuotykių ir detektyvo elementų ir, savaime suprantama, padaro labai gilias ir svarbias išvadas. Visa tai man nerūpėtų, jei nedergtų padorių Lietuvos piliečių. Kaip puikus konservų skalikas, ponaitis Pancerovas nevengia patriotiškų ir pilietiškų lietuvių paversti Maskvos įtakojamais zombiais. Keista, tada atrodytų, jog didžioji dalis Lietuvos jau valdoma iš Kremliaus siunčiamų kibernetinių bangų. Nes gi daug padorių žmonių rinko parašus dėl žemės referendumo arba bent jam pasirašė (320 000 piliečių). Didžiajai daliai piliečių nepatinka homoseksualų propaganda, jie nenori, jog kas kištųsi į jų šeimas ir reguliuotų kaip jiems auklėti savo vaikus. Daugumai žmonių visai patinka litas ir jie nenori neaiškaus euro, kuris bet kada gali byrėti ir nusinešti jų santaupas. O kitiems žmonėms kyla daugybė klausimų ką „Chevron“ planuoja veikti jų žemėje. Normaliai veikiančioje valstybėje tokie žmonės būtų vadinami pilietine visuomene, nes nestebi pro šalį plaukiančio gyvenimo apatiškomis akimis, o aktyviai dalyvauja savo šalies gyvenime. Bet tik ne karo būgnelio mūšėjams. Jiems šie žmonės yra naujieji nacistai, kurie vadovaujasi šūkiu „Kas ne su mumis - tas prieš mus“. O čia ir demokratija baigiasi. Tik įdomu, ar Pancerovas žino, jog kariuomenėje dominuoja tautininkiškų pažiūrų žmonės, kuriuos jis irgi prirašinėdavo kaip Kremliaus įtakojamus? Vargšas Dovydas, aplink tiek daug priešų...
 
Aš skaitau šią jo teksto dalį ir negaliu atsistebėti: „Valstybę galima paimti net neįkėlus kojos į teritoriją – tereikia užvaldyti informacinę erdvę. O tada skleisti propagandą, kuri keičia užpultos visuomenės nuomonę, mažina piliečių lojalumą ir pasitikėjimą savo valstybe, naikina pilietiškumą, keičia žmonių politines pažiūras.“ Taigi, jau dabar tai vyksta! Konservatoriai kartu su liberalais ir socdemais sėkmingai gesina piliečių inicijuotą referendumą dėl žemės, jos išteklių ir tiesioginės demokratijos. Kaišioja pagalius į referendumą dėl lito išsaugojimo, net neina į kalbas dėl šio klausimo. Visa tai nemažina pasitikėjimo savo valstybe? O korupcija? O nuolatinis žmonių niekinimas vien dėl tokių pažiūrų, kurios netelpa į jūsų galveles?
 
Kiekvienas toks liberalsocialkonservų tyčiojimasis iš Tautos ne tik mažina pasitikėjimą jūsų valdoma valstybe, silpnina tikėjimą pilietiškumu, bet ir tikrai keičia politines pažiūras. Jos darosi tvirtesnės ir labiau tautiškos, nes mes nenorime tapatintis su mankurtais, kurie pasiryžę parduoti VISKĄ, jog tik šeimininkas iš Vakarų, o gal ir Rytų, paglostytų galvelę.
 
Keista stebėti tų „garbių“ ponų ir ponių diskusijas apie Lietuvos saugumą. Viskas pas juos remiasi į tai, jog NATO padės arba krypstama link naujos mados, jog reikia pasiekti 2 procentų karinį biudžetą (seniai tą reikėjo daryti), bet niekas nešneka apie esmę.
Lietuvą gins tik tie, kurie jausis šios šalies šeimininkai, kurie turės ką prarasti šioje šalyje. Savo žemę, savo tautą ir savo valstybės viziją. Didžiausias tautos ir jos kuriamos valstybės turtas yra žmonės, piliečiai, kurie yra gerbiami nepaisant to, jog turi skirtingą valstybės įsivaizdavimą. To mums dar trūksta ir tą parodo beprotiško dydžio emigracija. Mūsų didžiausias priešas yra viduje, o ne išorėje. Todėl jaunajam Panceriui palinkėčiau tapti tikru Lietuvos patriotu ir vietoje kiršinančių straipsnių užsiimti pozityvia, tiesioginės demokratijos, kaip pilietiškumą skatinančios idėjos propagavimu.
 
Tik įdomu ar ilgai gausi eterį?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą