2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Trumpa darbų Gričiupio seniūnijoje apžvalga

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Marius Jonaitis
2014 m. birželio 12 d. 12:41


Balandžio 12 dieną su seniūnijos darbuotojais ir Tautinio jaunimo sąjungos nariais tvarkėme K. Baršausko seniūnaitijoje esantį Kauno tvirtovės Nemuno dešiniojo kranto įtvirtinimo Redutą.
 
 
Balandžio 2 dienos seniūnaičių sueigoje mane išrinko vienu iš trijų seniūnaičių atstovu į seniūnijos bendruomenės tarybą. Viena iš pirmųjų svarbių užduočių buvo paskirstyti šių metų bendruomenės tarybos (BT) biudžetą. Jį sudaro toje seniūnijoje registruotų žmonių 2%, kuriuos jie gali skirti nevyriausybinėms organizacijoms, bet neskiria jų niekam. Tokiu atveju pinigai nukeliauja ne tiesiogiai į valstybės biudžetą, bet į jų gyvenamos vietos seniūnijos bendruomenės tarybos biudžetą. Šiais metais to biudžeto dydis buvo 74 800 lt. Deja, jų panaudojimas buvo apribotas, tad jokių kelių ar šaligatvių nebuvo galima už juos tvarkyti. Biudžetą gegužės 29 dienos susirinkime paskirstėme taip:
 
 
1. Kovo 11-osios g. parke esančios vaikų žaidimų aikštelės dangos remontas - 30 000 Lt.
2. A. Mickevičiaus slėnyje esančių suoliukų ir tiltelio remonto darbai - 12 000 Lt.
3. Šv. Antano Paduviečio parapijos socialiniai projektai - 18 800 Lt.
4. Šventė „Mes prie Nemuno užaugę, mylim savo miestą Kauną...“ - 14 000 Lt.
 
 
Šventė „Mes prie Nemuno užaugę, mylim savo miestą Kauną...“ vyks rugsėjo mėnesį mano, K. Baršausko, seniūnaitijoje, tad mielai joje lauksiu visų kauniečių.
 
 
Birželio 11 dienos seniūnaičių sueigoje buvo svarstomi du aktualūs mano seniūnaitijai klausimai:
 
 
a) Mūsų teritorijoje bus galima įrengti 3-4 šiukšliadėžes išmesti šunų ekskrementams, yra jau numatytos vietos, bet per savaitę laiko galima jas koreguoti, tad raginu vietinius gyventojus pasisakyti šiuo klausimu.
 
 
b) Seniūnaičiai turi galimybę kreiptis į seniūniją, jog ji atsiųstų už socialines pašalpas dirbančius asmenis, kad jie sutvarkytų seniūnaitijos teritoriją. Todėl mielai lauksiu gyventojų pastabų dėl pastebėtos netvarkos K. Baršausko seniūnaitijoje ir padėsiu tarpininkaujant, jog būtų atsiųsti žmonės, kad sutvarkytų aplinką.
 
 
Taip pat lauksiu laiškų iš žmonių, kurie ateityje norėtų prisidėti prie 6 forto bendruomenės centro kūrimo. Yra idėja kurti švietimo, sporto, kultūros ir laisvalaikio centrą K. Baršausko seniūnaitijos gyventojams. Rašykite marius.jonaitis@kaunotautininkas.lt
 
 
 
Pagarbiai,
Marius Jonaitis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą