2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Sausio 13 - osios minėjimų tvarkaraštis Kaune

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Kauno tautininkai
2014 m. sausio 11 d. 23:27

Sveiki, kviečiame paminėti Sausio 13-ąją be „iš viršaus“ nuleistos iniciatyvos, kurioje įvairaus plauko valdantieji ar eks valdantieji vardins kaip jie „kovojo“ už Lietuvą. Mes manome, jog Sausio 13-oji buvo išskirtinai Tautos valios diena, kai lietuviai patys susirinko, jog pakovotų už geresnės Lietuvos viziją ir tą darė gatvėje. Tad kviečiame paminėti Sausio 13-ąją, būtent lauke, žmonių būryje.
 
18:20 rinkimės prie parduotuvės „Šilas“, kuri yra Petrašiūnuose, M. Gimbutienės g. 3 (šalia žiedo). 18:30-18:40 jau planuojame darnia vorele pajudėti link Tito Masiulio kapo. Eisime su uždegtais deglais, eilėje po 3 žmones, kiekviena dalyvaujanti organizacija galės neštis po vieną savo vėliavą. Eisena bus tyli, kaip ir visas minėjimas, nesakysime jokių kalbų. Patrioto amžinojo poilsio vietoje padėsime vainiką, uždegsime žvakutes, pagerbsime tylos minute ir sugiedosime himną.
 
 
19:20-19:30 kviečiame neišsiskirstyti ir visiems drauge patraukti į miesto centrą. Kas su troleibusu (kartu juk smagiau), o kas ir su automobiliais judėsime link Laisvės alėjoje esančio fontano. Ten nuo 20:00 buriuosis tie, kurie negalėjo dalyvauti Tito Masiulio pagerbime, bet planuoja dalyvauti antrame mūsų renginyje.
 
20:15 pajudėsime nuo fontano į vietą, kur Sausio 13 dienos naktį veikė Lietuvos televizijos Kauno redakcija.
 
Kadangi bus tamsu, rekomenduojame turėti deglus - pasišviesime.
 
Prisiminsime tuos, kurie Sausio 13-osios naktį žinojo ką daryti bei pasitarsime kokiais darbais galime šiandien būti naudingi Lietuvai, nes kova prieš okupantus dar nėra baigta.
 
Ką reikia žinoti? Turime 30 fakelų, bet jei atsinešite savo, tai blogiau nebus. Pirmoje renginio dalyje turėkite su savimi žvakučių ir nepamirškite, jog paminėjimas bus santūrus.
 
Antroje renginio dalyje (centre) būsime kiek kovingesnės nuotaikos, nes tai ne gedulo, o kovos diena.
 
Iki susitikimo, kolegos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą