2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Kvietimas pilietinei talkai

Publikuota Kaunotautininkas.lt
Marius Jonaitis
2014 m. sausio 07 d. 01:34

Piliečiai!
LR Konstitucijos 3 straipsnyje įrašyta:
„(...)
Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką.“
Mes drauge atlikome titanišką darbą. Nėra lengva atrasti panašios reikšmės įvykio naujųjų laikų Lietuvos istorijoje. Tačiau radosi piktavalių, bandančių menkinti 320 tūkst. piliečių reikalavimą skelbti referendumą. Toks požiūris ir elgesys – nusikalstamas.
Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, suvokdami Konstitucijoje įtvirtintą nuostatą, kad suverenitetas priklauso Tautai, reikalaujame, jog 320 tūkst. parašų virstų referendumu.
Dabar tai priklauso nuo mūsų visų sutartinių pastangų.
Dėl to kviečiame kiekvieną – pasirašiusį ir nepasirašiusį - imtis iniciatyvos ir reikalauti, kad mūsų atstovai Seime balsuotų už referendumo paskelbimą iki Gegužės pirmos dienos.
Referendumas privalo įvykti iki 2014 m. gegužės 1 dienos
 
 
Šį mūsų atsišaukimą perskaičiau vakar vakare ir jau jį parėmė apie 30 žmonių. Nedaug, bet nuo kažko pradėti reikia. Viskas prasideda nuo idėjos, vieno žodžio ir po jo sekančio veiksmo. Tikrai tikiu, jog šis atsišaukimas pateks į tautiečių širdis ir jų parašas atsidurs šale kitų dorų Lietuvos piliečių. Žinoma, puikiai suvokiame, jog jei drįstama abejoti 320 000 piliečių parašais išreikšta valia, tai jiems nieko nereikš nusispjauti ir į šiuos parašus, bet nelaimi tik tie, kurie nekovoja. O MES - Lietuvos patriotai, tikrai nesiruošiame pasiduoti be kovos. Čia - MŪSŲ, laisvų lietuvių, žemė bei MŪSŲ valstybė, kurią kartu kursime jums, sau ir mūsų vaikams bei jų vaikams. Ši šalis priklauso Lietuvos piliečiams. Ne saujelei turčių, ne mistiniams ivestuotojams ar prašalaičiams iš trečiųjų šalių, bet lietuviams.
 
Per daugelį įvairiausių protestų ir dėl nuolatinės kovos dėl savo pilietinių teisių bei orumo likučių išsaugojimo, mes suvokėme, jog tik patys galime nulemti savo likimą, patys susikurti savo gyvenimą šioje nuostabioje žemėje, vardu Lietuva. Todėl ir ėmėmės teisėto ir demokratinio būdo - referendumo iniciatyvos, jog parodytume savo valią, kad nesame pastumdėliai, o pilnateisiai savo šalies šeimininkai. Mums tai pavyko - per tris mėnesius surinkome 320 000 Lietuvos piliečių parašų, ko pilnai užtenka, norint įrodyti šios iniciatyvos keliamų klausimų aktualumą.
 
Deja, bet vyksta panašus procesas, kurį daugelis atsargesnių tautiečių pranašavo. Sistema spjauna tautai į veidą ir „gesina“ referendumo iniciatyvą. Tik galiu nuoširdžiai pasakyti, jog neverta pasiduoti minorinėms nuotaikoms. Mes nepasiduosime, nes neturime jokios moralinės teisės taip pasielgti. Už mūsų nugarų stovi 320 000 Lietuvos piliečių parašų, kuriuos spėjome surinkti per 3 mėnesius (turėtume daugiau laiko - surinktume daugiau) ir tai yra didelė jėga. Jokia politinė partija 2012 metų Seimo rinkimuose nesurinko tiek balsų, kad ir kaip maivėsi ir dalino pažadus masinėje spaudoje.
 
Todėl, atsakingai pareiškiame, jog mes tikslinsime Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nepripažintus piliečių įrašus referendumui surengti skirtų parašų lapuose. Aš pats rinksiu parašus po atsišaukimu, kuris yra pradžioje šio teksto. Mes nuolat kelsime referendumo idėją piketuose, mitinguose, žiniasklaidoje, viešojoje erdvėje, bendruomenėse. Mes viešinsime pavardes tų Seimo narių, kurie palaiko idėją referendumą surengti iki 2014 metų Gegužės pirmos dienos ir tą patvirtina savo veiksmais. Lygiai taip pat viešinsime ir tų, kurie nepalaiko ar renkasi „patogų“ neutralitetą. Šiuo klausimu negali būti neutralumo, nes per didelis skaičius piliečių pareiškė norą išsakyti savo valią jiems Konstitucijoje suteikta teise. Šis kartas yra ypatingas, nes ši iniciatyva - ne saujelės interesas, čia - gyvybingiausio tautos žiedo pilietinė pozicija. Mūsų yra visur: švietime, sveikatos apsaugoje, jėgos struktūrose, miestuose ir kaimuose, įvairiose bendruomenėse ir asociacijose, net ir tose partijose, kurių viršūnėlės labai priešiškai žiūrėjo į žemės referendumą. O kas žino, mielas Seimo nary, kiek mūsų yra tavo rinkiminėje apygardoje?
 
Tad, ponai Seimo nariai, jūs su tauta ar prieš ją? Norite į istoriją įeiti kaip tautinės demokratijos kūrėjai ar kaip gėdą užsitraukę ir piliečių valią paminę tironai?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą